Tortosa endureix l’empadronament per posar fi als abusos a immigrants

per joan josep carot | jjcarot@diaridetarragona.com

Aquesta mesura té com a lobjectiu obtenir un padró basat en dades reals, reduir els problemes de convivència i posar fi a les xarxes delictives vinculades a l’empadronament, va indicar ahir l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU). «Aquestes irregularitats amaguen una situació d’explotació absolutament inadmissible al segle XXI, i per tant el nou govern municipal serà contundent i intolerant davant aquestes pràctiques», va manifestar Bel.

En els últims mesos han sortit a la llum diversos casos de persones que cobren diners a immigrants a canvi de poder empadronar-se al seu domicili. Però la problemàtica ha anat més enllà i les facilitats d’empadronament que fins ara hi ha hagut a Tortosa -«una identificació del sol·licitant i un rebut qualsevol», segons Bel- han cridat l’atenció de xarxes mafioses per fer registres massius d’immigrants que no resideixen al municipi. «Hi ha d’haver alguna explicació de per què vénen autobusos amb immigrats a empadronar-se a Tortosa», va indicar Bel, amb referència al cas que va destapar la Policia Local dilluns passat, en què dos pakistanesos pretenien inscriure 35 immigrants, la majoria dones, que acabaven d’arribar en un autobús a Tortosa només per fer aquest tràmit. L’alcalde estima que un cop es faci la depuració corresponent s’hauran de treure del padró municipal «més de dos mil persones». En data d’ahir hi havia empadronats a Tortosa 39.934, dels quals el 26,7 per cent són estrangers.

D’altra banda, els serveis tècnics de l’Ajuntament han localitzat ja més d’un centenar de vivendes a la ciutat amb més de 10 persones empadronades. Bel va citar casos concrets amb 26, 28, 38 o 46 persones registrades en un sol habitatge. La Policia Local i tècnics dels Serveis Socials han iniciat la revisió d’habitatge per habitatge. Els casos de sobreocupació d’habitatges s’ubiquen principalment al nucli antic, però també n’hi ha a Remolins, Ferreries, el Temple o a Jesús, en menor incidència.

http://www.diaridetarragona.com/
  Responder

  Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

  Logo de WordPress.com

  Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Google photo

  Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Imagen de Twitter

  Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Foto de Facebook

  Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Conectando a %sA %d blogueros les gusta esto: