La Policia Local de Badalona crea una unitat especial de “convivència” per resoldre els problemes derivats dels “pisos patera”

12/12/2006

A Badalona hi ha molts “pisos patera” i per intentar solucionar el problema la Guàrdia Urbana ha creat una unitat especiliatzada. Un equip de TV3 ha acompanyat la policia i ha estat testimoni d’un fenomen que cada vegada va a més i que els ajuntaments no poden eradicar. Es coneix com a “pis patera” aquell habitatge d’una cinquantena de metres quadrats en el qual viuen una trentena o més d’immigrants.

Dos agents de la Guàrdia Urbana entren en una finca del barri de la Salut, on la setmana passada van trobar un pis on hi havia amuntegades 34 persones.

Els agents comproven els passaports i que ho tinguin tot en condicions higièniques. Són romanesos que malviuen aquí des de fa setmanes i que tenen problemes de convivència amb els veïns del barri. És per això que els agents de la unitat de convivència de la Guàrdia Urbana, creada expressament per combatre el problema, els expliquen les normes més bàsiques.

S’han arribat a trobar pisos de 50 metres quadrats amb 40 persones a dins. S’ha donat el cas, fins i tot, que un propietari es va trobar que 14 romanesos s’havien empadronat al seu domicili sense que ell ho sabés.

L’Ajuntament de Badalona reclama a la Generalitat i al govern espanyol una legislació més dura que permeti als municipis eradicar els pisos sobreocupats i la difícil convivència als barris. Ara com ara, dins les cases, els nouvinguts actuen amb total impunitat, i, al carrer, les actuacions es fan difícils.

La immigració al barri de la Salut de Badalona ja és del 30%, i, de romanesos, n’hi ha 1.200. En pocs mesos, hi ha carrers que han vist com els veïns de tota la vida han marxat i els pisos s’han ocupat ràpidament.

http://www.catalunyainformacio.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=162045

Anuncios


A %d blogueros les gusta esto: