La policia considera desarticulada la banda que extorquia polonesos

Viernes 26 de Octubre, a las 07:36:h

Amb la detenció de dues noves persones la Policia Local de Tortosa considera desarticulada la banda que extorquia ciutadans polonesos que venien a treballar a les Terres de l’Ebre. A principis d’octubre ja van detenir dos pakistanesos integrants d’aquest grup dedicat a l’explotació d’immigrants.

La banda s’encarregava d’organitzar viatges de ciutadans polonesos, des del seu país d’origen, amb la promesa que tindrien treball. Un cop aquí, se’ls empadronava a habitatges on després no residien, se’ls tramitava tota la documentació necessària per a treballar i se’ls introduïa al mercat laboral, cobrant-los diners per cadascun dels serveis.

Arran d’una investigació que ha durat tres setmanes, la Policia ha aconseguit detenir les dues persones que estaven al capdavant de la xarxa, un home pakistanès i la seva companya sentimental, una dona polonesa.

La resta de l’estructura piramidal la integraven altres ciutadans pakistanesos que per coacció o per compensació accedien a empadronar als seus habitatges els ciutadans polonesos. Als dos detinguts se’ls imputa un delicte de falsedat de document públic (padró), un delicte de falsedat de document privat (contracte de lloguer) i un delicte contra els drets dels treballadors.

El cap de la Policia Local de Tortosa, Jesús Fernàndez, ha detallat que la investigació ha estat complexa per la dificultat que suposa aconseguir testimonis i afectats que vulguin parlar i localitzar els responsables darrers dels delictes. Amb tot, el passat dilluns i dimarts es va procedir a la detenció dels caps de la xarxa que van passar a disposició judicial i que han quedat en llibertat amb càrrecs.

La investigació es va iniciar el passat 1 d’octubre quan es va detectar l’arribada d’un autobús de ciutadans polonesos, la majoria dones i nois joves, que venien a l’Ajuntament de Tortosa per empadronar-se a la ciutat. Aquest fet va despertar les sospites del personal del Departament del Padró que va alertar la Policia local, que immediatament va començar a estirar del fil per desentrayar aquesta situació irregular.

http://www.diaridetarragona.com/

Anuncios


A %d blogueros les gusta esto: